דף הבית צור קשר איפה קונים מה חדש מתכונים חגים המבחר אודותינו
מתכונים
כדורי טריפל שוקולד – גרנד מרנייה
חומרים:
שוקולד מריר חתוך דק – 400ג'
שמנת מתוקה 42% - 100ג'
חמאה מומסת – 50ג'
גרנד מרנייה – 40 ג' ( חמישית כוס)
אבקת קקאו בהירה לציפוי
אופן הכנה:
מביאים את השמנת לסף רתיחה על להבה קטנה, מכבים ומוסיפים את השוקולד בהדרגה ותוך כדי ערבוב נמרץ, עד שהתערובת חלקה.
מוסיפים את הגרנד מרנייה ומצננים.
בעזרת כף מלון יוצרים כדורים קטנים ומחזירים לקירור כדי שיתקשו.
מכדררים בידיים לכדור מושלם ומגלגלים בקקאו. שמים את הכדורים בתבניות נייר זעירות (מנג'טים).
מאכסנים בקירור למספר ימים או בהקפאה.
לאחר הקירור ניתן לגלגל שוב בקקאו לפני ההגשה כדי לשפר את המראה.


מאפה תפוח בדבש של גדי הקסטר
חומרים:
בצק עלים – 500 ג'
חלב – 2 כוסות
סוכר – חצי כוס
קורנפלור – 2 כפות
חלמונים – 6
תמצית וניל חצי כפית
תפוחי עץ גרנד סמית יפים וקטנים – 15 יח'
תערובת סוכר/קנמון – חצי כוס
ביצה טרופה למריחה - 1 יח'

אופן הכנה:
מקלפים, חוצים ומנקים את התפוחים.
מכינים קרם פטיסייר:
  • טורפים היטב את החלמונים עם הסוכר ומוסיפים את הקורנפלור.
  • מביאים את החלב לרתיחה.
  • יוצקים כרבע מכמות החלב לתערובת החלמונים תוך כדי ערבוב.
  • יוצקים את שארית החלב לתערובת ומערבבים נמרצות מעל להבה נמוכה עד להופעת בועות רתיחה.
  • מוסיפים תמצית וניל ומצננים.
הרכבת העוגה :
  • מרדדים את בצק העלים לגובה 2מ"מ לעלה מלבני ברוחב 20 ס"מ.
  • מסמנים לאורך הבצק 2 פסים ברוחב 8 ס"מ כל אחד ו4 פסים ברוחב 1 ס"מ. לאחר הסימון חותכים בעזרת סכין.
  • מורחים בביצה הטרופה את שולי הפסים הרחבים ומניחים על גבי השוליים את פסי הבצק ברוחב 1 ס"מ, אחד בכל צד. אורך הפסים יהיה כאורך תבנית האפיה או פחות.
  • מזלפים את הקרם פטיסייר במרכז הפס לאורכו.
  • מעבירים חתכים עם סכין על חצאי התפוחים כדי שחום התנור יחדור היטב לתוכם ומניחים אותם בצפיפות לאורך פסי הבצק מעל הקרם שזילפנו.
  • מפזרים סוכר/קנמון על התפוחים
אפיה: מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה לכ 15-18 דקות עד שהתפוחים מזהיבים והבצק התרומם יפה.
מוציאים מהתנור מצננים כ חצי שעה מפזרים דבש על התפוחים ומגישים.


פיצה אקספרס – המתכון המהיר ביותר בעולם
חומרים:
בצק עלים – 250ג'
רוטב פיצה מוכן
אופציה: עגבניות, בצל, זיתים, אנשובי, סלמי מפולפל, מה שאתם אוהבים.

אופן הכנה:
  • מרדדים את הבצק לעלה בגודל תבנית אפייה ובעובי של 2 מ"מ.
  • מפזרים שכבה דקה של רוטב הפיצה.
  • מוסיפים את כל האופציות – אפשר להוסיף גם בזיליקום, פלפל גרוס, אורגנו וכד'
  • מכניסים לתנור לחום גבוה (220) לכ 15 ד' עד שהבצק מתרומם יפה ומזהיב.
חותכים לריבועים ומגישים עם כוס יין אדום.

עוגת ג'יאנדוייה
לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ :
לתופין שוקולד :
140 גרם שוקולד ג'יאנדויה
140 גרם חמאה
30 גרם קקאו
100 גרם קמח
10 גרם (2 כפיות) עמילן תירס 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
7 ביצים, מופרדות
240 גרם סוכר
6 טיפות תמצית וניל
2 כפות רום
150 גרם אגוזי מלך, קצוצים

לגנאש ג'יאנדויה :
300 מ"ל שמנת מתוקה
250 גרם שוקולד ג'יאנדויה מריר, קצוץ

לסירופ :
150 גרם סוכר
מעט רום
לציפוי :
300 מ"ל שמנת מתוקה
450 גרם שוקולד ג'יאנדויה מריר, קצוץ
100 גרם אגוזי לוז, קצוצים דק

אופן ההכנה:

  • מכינים תופין: מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים לתוך קערה קקאו , קמח, קורנפלור ואבקת אפייה .
  • מעל ביין מארי או במיקרוגל ממיסים ג'יאנדויה וחמאה .
  • במיקסר מערבלים את החלמונים עם 120 גרם סוכר, לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים תמצית וניל ורום ומערבלים עוד 2 דקות. מקפלים את השוקולד לתוך התערובת .
  • במיקסר מקציפים את החלבונים עם 120 גרם סוכר עד שמתקבל קצף רך אבל יציב. מקפלים לתוך תערובת השוקולד. מקפלים פנימה גם את החומרים המנופים ואת האגוזים . 
  • יוצקים לתבנית ואופים כ-40 דקות. כשהעוגה קרה לחלוטין פורסים לשלושה בסיסים (מהבסיס האמצעי קורצים עיגול בקוטר 20 ס"מ, שאותו שומרים למתכון אחר ). 
  • מכינים גנאש: בסיר מביאים לסף רתיחה 150 מ"ל שמנת. מכבים את הלהבה ומוסיפים את הג'יאנדויה תוך עירבוב נמרץ. מקררים היטב. מוסיפים את שאר השמנת ומקציפים . 
  • מכינים סירופ: בסיר עם 1 כוס מים מביאים לרתיחה את הסוכר ומבשלים במשך דקה. מכבים ומוסיפים רום. מקררים .
  • מרכיבים את העוגה: מניחים את הבסיס הראשון, מרטיבים בסירופ. מעליו מניחים את שארית העיגול השני (טבעת בצק שנצמדת לדפנות). ממלאים בגנאש, מיישרים בעזרת מרית ומניחים את הבסיס השלישי. מקפיאים . 
  • מכינים ציפוי : בסיר מביאים לרתיחה את השמנת, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב עד שהוא נמס . מצננים, מחלקים את הציפוי ל1/3 ו-2/3 . 
  • בשליש מכמות הציפוי מבצעים ציפוי ראשוני כשהציפוי מצונן. בעזרת מרית מחליקים אותו על גבי העוגה הקפואה. את יתר הציפוי מחממים קלות ומוסיפים את האגוזים . 
  • מניחים את העוגה על גבי רשת מעל מגש ומצפים אותה יפה בעזרת מרית כשהציפוי עודנו חם. משהים למשך כמה דקות ומכניסים למקרר ( נשמרת כיומיים) או למקפיא. מגישים את העוגה בטמפרטורת החדר .